Wat is loopbaanbegeleiding ?

Loopbaanbegeleiding wint al geruime tijd aan populariteit bij werknemers.

Mensen willen het beste uit hun leven en dus ook uit hun carrière halen. Ze streven naar een goede balans werk & leven en ze willen gelukkig zijn, in alles wat ze doen.

Voor vele mensen is werken dus niet alleen een kwestie van geld te verdienen maar ook van zich te ontplooien en zich op die manier gelukkiger te voelen.

Als werkgever streeft u ook naar een grote tevredenheid bij uw personeel.
U wil graag werknemers die competent en betrokken zijn bij hun job en bovendien verwacht u ook een grote mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen van hen, aangezien uw organisatie voortdurend in beweging is.
Deze veeleisende werksituatie kan soms aanleiding geven tot onzekerheid en onrust bij uw medewerkers, ook bij de meest getalenteerde.

Een loopbaancoach kan deze mensen in de eerste plaats een luisterend oor bieden en een spiegel voorhouden. Loopbaanbegeleiding hoeft geen radicale ommezwaai te betekenen, wel integendeel. Het is eerder een bewustwordingsproces voor de betrokkene, een moment van zelfreflectie en verheldering omtrent carrièreverwachtingen en -mogelijkheden.