Werkwijze

De procedure verloopt in principe in drie opeenvolgende fasen van achtereenvolgens twee maanden, vier maanden en zes maanden.

De medewerker krijgt in elke periode maximaal 20 uren begeleiding.


Doorheen deze begeleiding doorlopen we een aantal fasen:

Fase 1 (maand 1 & 2 ): Deze fase start met een individueel intakegesprek.
Bedoeling is via dit gesprek het emotionele verwerkingsproces op gang te brengen, elkaars vertrouwen te winnen en als eerste klankbord te fungeren op psychologisch gebied.
Verder wordt in deze fase de persoon in begeleiding vertrouwd gemaakt met het solliciteren (opstellen cv & motivatiebrief, inoefenen sollicitatiegesprekken en testings, sterkte-zwakte analyse, …) en wordt de arbeidsmarkt verkent (vacatureanalyse, inschrijven op jobsites ed…). Er wordt ook een concreet actieplan opgesteld.
De persoon in begeleiding kan op elk moment (dus ook buiten de sessies) contact kan nemen met de consultant om advies in te winnen of bijstand te vragen bij bepaalde zaken.

Fase 2 (maand 3 t.e.m. 6): Deze fase bestaat uit gespreide opvolgingsmeetings:
De persoonlijke begeleiding blijft altijd het belangrijkste deel in de zoektocht naar een nieuwe job. Het nog niet gevonden hebben van een nieuwe job begint in deze fase meestal door te wegen, dus wordt psychologische ondersteuning en constante motivering steeds belangrijker.
Telkens wordt ook overlopen welke acties ondernomen werden en wat het resultaat ervan is. 
Ook nu weer kan de persoon in begeleiding op elk moment buiten de sessies een beroep doen op de bijstand van de consultant.

Fase 3 (maand 7 t.e.m. 12): Deze fase Is gelijkaardig aan fase 2, maar wordt nu over 6 maanden gespreid. 
Psychologische,logistieke en administratieve ondersteuning blijven dus de drie hoofdpeilers gedurende het hele proces. 
Verder blijven we de persoon in begeleiding ondersteunen tijdens concrete selecties en volgen we ook op na aanwerving.